Manşet 1 Manşet 2 Manşet3 Manşet4 Manşet 5

Artık Emekliye Kulak Verin

Tüm Emekliler Derneği (Tüm Emek Der)  Isparta Şube Başkanı Hayati YAZICI demokrat32.com’ a konuştu.

Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, artık emekliye kulak verilmesi gerektiğini ve emeklilerin mevcut maaşla ay sonuna kadar geçinemediklerini de dile getirdi.

Tüm emeklilerin geçim dertlerinin ortadan kalması gerektiğini vurgulayan, Hayati Yıldız; “ Emeklilerin gözü fazlasında değil. Ortada bir sorun var ve emekliler bu sorunun çözülmesini istiyor. Emekliler, Ülke genelinde şu anda parayı pulu değil, huzurlu bir şekilde yaşamayı düşünmeli.” Dedi.

Emeklilerin huzursuzluğunu dile getiren, Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız; “  Ülkemizde günü birlik fiyat ve enflasyon değişiyor. Siyasiler şu anda sahada, bizler yerel yönetimden ne isteye biliriz? Emeklilerimiz için sosyal destek isteye biliriz, kültürel faaliyetler isteyebiliriz. Ekonomik zorluk yaşayan emeklilerimizin elinden tutulmasını isteye biliriz. Mutlaka emekli ve yaşlılarımızın gönüllerine dokunulmasını isteye biliriz. Bizler yerel yönetimlerden başka bir şey isteyemeyiz. Yerel yönetimde ne olabilir ki, emeklilere konut sözü veriliyor. Ekonomik gücü yerinde olursa, konutla alaka destek oluna bilir. Diğer türlü hayatını idam ettirmesi için elinden tutulması gerekiyor. Önce biz dar gelirli emeklilerimizin hayatına dokunmamız gerekiyor, elinden tutmamız gerek. Sosyal faaliyetler ebetteki olur, seminer, toplantı olur, musiki topluluklar gibi il dışı toplantılar tabi ki olur. Çanakkale’ye gitmek isteyen birçok emeklilerimiz var. Onlarla ilgili yerel yönetimlerden destek alabiliriz. Şu anda emeklilerin pazarda yaşadıklarını, vatandaş olarak hepimiz yaşıyoruz.  Memuru, işçisi ve emeklisi de yaşıyor. Bunu bir an önce düzeltilmeli bu konuda emeklinin üzerine düşen ne görev varsa biz onu yapmaya hazırız. Gerçekten bu işin peşinde olup da rant peşinde olanlar varsa cezalandırılmalı. Burada otokontrol sistemi kurulmalı ve buna vatandaşı dâhil edilmeli. Bu işi de en iyi emekliler yapar. Bir markete gittiği zaman fiyat analizini en iyi emekliler yapıyor. En uygun fiyat nerede, en uygun nereden alabilirim diye düşünüyor. Ülke genelinde şu anda parayı pulu değil, huzurlu bir şekilde yaşamayı düşünmeli.

SEYYANEN ZAM TÜM EMEKLİLERE VERİLMELİ

Ülke genelinde şu anda seyyanen zammın emeklilerin hepsine verilmesi gerekiyor. Bu haberi de canı gönülden bekliyoruz. Çünkü verilmiş bir söz var, 4 bin 500 TL gibi bir söz var, bir an önce verilmesini istiyoruz. Emeklilerin kısmen de olsa sıkıntılarının giderilmesini istiyoruz. 2000 yılı öncesi intibak yasaları vardı, 2000 sonrasına da verilmesini istiyoruz. Maaş ödemelerinde %40 - %45 kadar indi. Maaş ödeme oranlarının eski oranlar gibi %70 getirilmesini, aile yardımı ödenmesini, memurlar için 3600 gündeme getirilmesi. Şu anda ilimizdeki sivil toplum örgütleri ile istişare halindeyiz. Polis emeklilerinin sorunları, Subay ve Astsubay emeklilerinin sorunları nedir? Biz bunları bir havuza toplayıp, bir dosya halinde Türkiye Büyük Millet Meclisine tüm emeklilerin genel sorunları diye dile getirmek istiyoruz. Her emeklinin farklı bir sorunu var, temel sorun ise maaşları. Ek gösterge diyoruz, aile yardımı diyoruz maaşı etkiliyor. Pirim gün sayısı diyoruz, ödenmiş pirim gün sayısı diyoruz, maaşı etkiliyor. Şu anda kök maaş olayı var, kök maaşın temelinde de temel maaş var.  Kişi 9000 bin pirim yatırmış, 7200 endekslenmiş 3600 pirim yatıranla çatıda maaş birleştirmiş. Böyle bir şeyin olmasını istemiyoruz. Ne kadar pirim yatırmışsa, karşılığında maaşı ödenmesini istiyoruz. Burada da sosyal adalet, tecelli edecektir diye düşünüyoruz.” Diye konuştu.

Ziyaretçiler

Bugün: 91 | Dün: 222 | Toplam: 286962
Tüm Hakları Saklıdır. © 2014 - 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.