Manşet 1 Manşet 2 Manşet3 Manşet4 Manşet 5

ÜLKEMİZDE EMEKLİLERE BİÇİLEN DEĞER BU OLMAMALIDIR

EMEKLİNİN UMUDU DA KALMADI

16 Ocak 2024 günü yapılan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın açıklaması sonrasında BAĞ-KUR ve SSK emeklisine % 37,57’ nin üzerine ek %5 zam, taban emekli aylığı ise 10.000 TL olması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yasalaşmak için gönderileceği açıkladı.

EMEKLİNİN GÜCÜ KALMADI

Emeklilerin geçinmekte zorlanmasına yol açan nedenlerden biri emekli maaşlarındaki artışların, diğer maaşlardaki artışın gerisinde kalmasıdır.2001 yılında asgari ücretin 1,6 katı olan en düşük emekli maaşı, 22 yıl sonra net asgari ücretin 0,6 katına düştü. Bu oran 2003 yılındaki gibi kalsaydı, Ocak 2024 itibarıyla emekli maaşı 27 bin TL civarında olacaktı. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar sonrasında hep emeklilere sabredin dendi. Emekliler enflasyona ezdirilmiyor deniliyor ama bugün taban maaşımız 10 BİN TL oldu. Bu maaşla nasıl geçinilir kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

EMEKLİLER BU ÜLKENİN YÜKÜ DEĞİL

Tüm emekliler bu ülkenin kalkınmasında saçını ağartmış, ömrünü vermiş kişilerdir. Bugün emekliler lütuf değil hakkını talep etmektedir. Emeklilere zam yapılacağını da ülkenin ekonomik durumu öne sürülmektedir. Emeklilerin bu durumda günahı nedir?

BİZ TÜM EMEKLİLER OLARAK ÇOK ŞEY İSTEMEDİK

Biz Tüm Emekliler olarak taban maaşımızın asgari ücret olarak belirlenmesini ve buna göre de diğer maaşların güncellenmesini talep ettik.

PRİM ÖDEYENİN GÜNAHI NEDİR?

Her dönemde olduğu gibi bugün de çok prim günü ödeyende, az prim günü ödeyende aynı maaşı almaktadır. Bu durumda çok prim ödeyende, az pirim ödemeyende aynı aldığından kimse prim ödeme taraftarı olmamaktadır. 25 yıl tavandan yüksek prim ödeyen mühendis, teknisyen, İşçi asgari ücretin altında 10-11 Bin TL maaş almaya mahkûm edilerek cezalandırılmıştır. Bu da sosyal güvenlik sistemine zarar vermektedir. Kayıt dışı ekonomiyi teşvik etmektedir, bu konulardan hiç bahsedilmiyor.

EMEKLİLER YILINDA TALEBİMİZ TÜFE’DEN ÇIKALIM

Emeklilerin maaşının bu duruma gelmesinin başlıca sebebi TÜFE’ dir. Hiçbir zaman temel ihtiyaçlarımız ve gıda giderlerimiz ile TÜFE birbirini tutmamıştır. Bu yılda en büyük talebimiz emeklileri maaş artışlarını TÜFE ‘den çıkartılmasıdır.

ÜLKEMİZDE EMEKLİLERE BİÇİLEN DEĞER BU OLMAMALIDIR.

Saygılarımızla

Tüm Emek Der

Genel Merkez Yönetim Kurulu

Ziyaretçiler

Bugün: 349 | Dün: 222 | Toplam: 287220
Tüm Hakları Saklıdır. © 2014 - 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.