BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRİSİ

Kısa adı Tüm Emek Der olan Tüm Emekliler Derneği Türkiye’nin dört bir yanından gelen 60 şube başkanı ile 30 Ocak 2024 Salı günü Ankara’da Başkanlar Kurulu toplantısı yapılmıştır.

Başkanlar Kurulu toplantısında Türkiye’nin dört bir yanından gelen Şube Başkanları kendi illeri ve ilçelerindeki Emeklilerin yöre sorunlarını ve taleplerini dile getirmişlerdir. Emeklilerin sorunlarının ve sorunların çözümüne ilişkin önerilerin görüşüldüğü, Dernek çalışmaların değerlendirildiği, istişarelerin yapıldığı toplantıda sonuç bildirisi;

2024 EMEKLİLER YILINDA EMEKLİNİN EN BÜYÜK BEKLENTİSİ

2024 OCAK AYI ARTIŞINI EN SON %49,25 BELİRLENDİ EMEKLİLERİN % 80’ İ ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA   KALMIŞTIR. BU ADALETSİZLİĞİN GİDERİLMESİ İÇİN ARTI REFAH PAYI OLARAK ÇALIŞANA DAHA ÖNCE VERİLEN  8077,00 TL ARTIŞIN SEYYANEN TÜM EMEKLİLEREDE VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

HİZMET VE ÖDENEN PRİME DAYALI TÜM EMEKLİYİ KAPSAYACAK İNTİBAK YASASININ ACİLEN ÇIKARTILMASI, EŞİT HİZMETE EŞİT PRİME EŞİT MAAŞ YANİ EMEKLİLİKTE STANDART BİRLİĞİNİN GETİRİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ.

EMEKLİLERE ÖDENEN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET OLSUN 3600 PRİM GÜN KARŞILIĞI TABAN (ÖRNEK % 60 ABO MAAŞ OLUR BUNUN ÜZERİNDEKİ PRİM GÜNÜLERİ OLANLARIN 360 GÜNE %1 ABO VERİLEREK AYNI DONE İLE DEĞERLENDİRİLİP AYLIK BAĞLAMA ORANLARI HESAPLANIR.

SSK VE BAĞ- KUR EMEKLİSİNE 2000 YILI ÖNCESİ UYGULANAN GÖSTERGE VE KADEME SİSTEMİNİN GETİRİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ. EMEKLİ SANDIĞINDA HALEN UYGULANMAKTADIR.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÇATISI ALTINDAKİ SSK, BAĞ-KUR VE EMEKLİ SANDIĞI   KURUMLARI ARASINDAKİ FARKLI UYGULAMALAR KALDIRILSIN, İŞÇİ, BAĞ-KUR EMEKLİLERİ İLE MEMUR EMEKLİLERİ VEFATLARI DURUMUNDA ÖDENEN CENAZE YARDIMI DUL VE YETİM AYLIKLARINDA FARKLILIKLARIN   KALDIRILARAK SGK EMEKLİLERİ OLARAK EŞİTLENMESİ TALEP EDİYORUZ.

SOSYAL HUKUK DEVLETİMİZDEN EMEKLİLER OLARAK GEÇİNEBİLECEĞİMİZ BİR MAAŞ, HUZURLA ALABİLECEĞİMİZ KATKISIZ SAĞLIK HİZMETİ ALMAK İSTİYORUZ.

Emeklilerin Tüm Emeklileri Derneği (Tüm Emek Der) bünyesinde toplanmaları, emeklilerin istek ve talepleri için güç birliği sağlayacaktır.

Tüm Emek Der Başkanlar Kurulu olarak Saygılarımızı sunarız.

Başkanlar Kurulu Adına

Satılmış ÇALIŞKAN

Genel Başkan

Tüm Hakları Saklıdır. © 2014 - 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.