GENEL BAŞKANIMIZ SATILMIŞ ÇALIŞKAN, TBMM'DE İFTAR PROGRAMINA KATILDI

Tüm Emekliler Derneği Tüm Emek Der Genel Başkanı Satılmış ÇALIŞKAN, 15 Mart 2024 Cuma günü Gazi Meclisimizde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan KURTULMUŞ' un sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine verdiği iftar programına katıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Sivil toplum, büyük bir Filistin duyarlılığı; Gazze'deki katliama, soykırıma karşı büyük bir insanlık destanı yazdı.” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis’te, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, sivil toplumun, demokrasinin olmazsa olmaz ana direklerinden birisi olduğunu; bireyin, sivil toplumun güçlü olmasının demokratik toplumlarda, güçlü devleti doğurduğunu belirtti.

Devletin, bireyin ve sivil toplumun gücünün birbirinden ayrılmaz bütünün parçaları olduğuna yürekten inandıklarını vurgulayan Kurtulmuş, Türk-İslam medeniyetinde sivil toplumun, Batı’yla kıyaslandığında farklı saiklerle ortaya çıktığını ve çok köklü bir geleneğe sahip olduğunu ifade etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, devletle mücadele etmek ve kavga etmek üzerine gelişen Batı'daki sivil toplum anlayışının aksine, Türk-İslam medeniyetinde devletin eksik bıraktığı alanları doldurabilmek için ya da toplumdaki başka fonksiyonları yerine getirmek için gönüllü çalışmalar ortaya konulduğunu söyledi.

Kurtulmuş, tarihsel olarak, çok sayıda sivil toplum kuruluşu denilebilecek geleneksel kurumlara sahip olunduğunu aktararak, bunlardan birisinin iş hayatını örgütleyen loncalar olduğunu belirtti.

Tüm Emek Der Genel Başkanı Satılmış ÇALIŞKAN , TBMM Başkanı Sayın Numan KURTULMUŞ ’a davetlerinden dolayı teşekkür etti.

Tüm Hakları Saklıdır. © 2014 - 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.